+31 (0)6 57 997 944 | Maak een afspraak

Tarieven & vergoedingen

Zorgverzekeraar

Diëtistenpraktijk Noer heeft met de meeste zorgverzekeraars contracten gesloten. Hierdoor krijg je 3 uur dieetadvies per kalenderjaar vergoed vanuit je basisverzekering. Heb je een aanvullende verzekering? Je zorgverzekeraar kan hier extra uren in hebben opgenomen. Het is belangrijk om rekening te houden met je eigen risico. Voor kinderen tot 18 jaar geldt geen eigen risico. Bekijk voor de geldende situatie de polis van je (aanvullende) verzekering goed.

Ketenzorg

Specialistische voedingsadviezen bij Diabetes Mellitus type II, COPD en hart- en vaatziekten vallen onder de ketenzorg. Behandelingen die onder ketenzorg vallen worden een jaar lang vergoed. Deze kosten gaan niet van je eigen risico af. Hiervoor heb je wel een verwijzing van je behandelende huisarts nodig. Neem contact op met je huisarts of diëtist om zeker te weten of je recht hebt op vergoeding.

Reguliere tarieven

Op het moment dat je geen recht (meer) hebt op een vergoeding via je zorgverzekeraar, dan geldt er een tarief van € 20,- per kwartier. Na consult ontvang je hiervoor een factuur.

De zorgverzekering hanteert een eigen tarief als het bedrag van je eigen risico afgaat. Dit tarief van de zorgverzekeraar kan iets afwijken.

Handig om te weten

Afspraken afzeggen

Als je verhinderd bent en je je afspraak minstens 48 uur van tevoren afzegt, dan brengen wij de gereserveerde tijd niet in rekening. Ben je later met afzeggen? Dan zijn wij helaas genoodzaakt een factuur te sturen voor de gereserveerde tijd.

Heb ik een verwijsbrief nodig?

Voor een consult bij Diëtistenpraktijk Noer heb je geen verwijsbrief nodig. Hou er wel rekening mee dat je zorgverzekeraar eventueel wel om een verwijzing van je arts of specialist kan vragen. De volgende zorgverzekeraars eisen een verwijsbrief: de Amersfoortse, BeterDichtbij, CZ, CZDirect, Delta Lloyd, De Friesland, Kiemer en Ohra.

Add Comment