+31 (0)6 57 997 944 | Maak een afspraak

Migranten

Buitenlandse eetgewoonten

Voeding speelt onder andere bij Turken, Syriërs, Marokkanen en Surinamers een andere rol in het leven. Een gast krijgt altijd voedsel aangeboden. Afwijzen wordt als onbeleefd gezien. Wij kunnen je praktische tips geven hoe je hiermee om kunt gaan.

Diëtistenpraktijk Noer is gespecialiseerd in buitenlandse eetgewoonten. Bij het geven van dieetadvies houden we rekening met je (eet) cultuur en geloofsovertuiging. Een persoonlijk behandelplan zorgt ervoor dat je gedurende het hele behandeltraject gemotiveerd blijft.

Nieuwkomers/vluchtelingen

Regelmatig zien wij nieuwe Nederlanders met een bagage van aandoeningen. Vaak hebben deze mensen meer aandacht en hulp nodig dan iemand die in Nederland is geboren en getogen. Het vinden van hun eigen weg, maar ook de manier van omgaan met zorg in Nederland kost veel moeite. Ook normen en waarde, het ritme van het leven maar ook boodschappen doen en de taalbeheersing vragen om extra aandacht.

Het intakegesprek

Wij kunnen als dat nodig is een tolk inschakelen en we besteden extra aandacht aan de volgende aandachtspunten: het vinden van de juiste producten, bereidingswijzen, regelmaat en aangepaste etenstijden, motivatie tot beweging.

Feit: “Vaak zie ik dat vluchtelingenouders zich schuldig voelen naar hun kinderen over het feit dat ze gevlucht zijn. Zij vinden het dan extra moeilijk om kinderen lekker dingen te onthouden. Of zij geven hun kinderen erg eenzijdige voeding, omdat zij veronderstellen dat hun kind niets anders lust.”